Over De praktijk

Persoonlijk, professioneel & flink ervaren!

Verloskundige praktijk Castania is een kleinschalige praktijk waardoor persoonlijk contact ontstaat tussen u en de verloskundige. Hierdoor ontstaat een grote betrokkenheid en vertrouwensband bij het verloop van uw zwangerschap, bevalling en het kraambed. Wij merken dat aanstaande ouders het prettig vinden om steeds dezelfde verloskundige te zien tijdens alle fases van de zwangerschap. Wij dragen de thuisbevalling een warm hart toe, de keuze hiertoe is aan u beiden. Wij streven ernaar dat elke vrouw kan bevallen op een manier waarbij zij zich prettig voelt, zodat zij en haar partner met een goed gevoel kunnen terugkijken op dit unieke moment in hun leven. De bevalling kan thuis plaatsvinden of in het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn, in bad of op de baarkruk. Er is van alles mogelijk en bespreekbaar. In het geval van een miskraam, willen wij tot steun zijn en bieden u nazorg aan.

De praktijk is aangesloten bij de K.N.O.V, Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen. Er is een achterwacht regeling met naburige verloskundigen praktijken.

De mensen achter de praktijk

Over Margriet Castania

Mijn naam is Margriet Castania, ik ben geboren in 1958 in Amsterdam en afgestudeerd in 2000 aan de toenmalige kweekschool voor vroedvrouwen in Amsterdam.

In 2001 ben ik gestart met deze solopraktijk naar een periode van waarneming in een groepspraktijk in Hoorn. Het opstarten van mijn eigen praktijk was een enorme uitdaging, waar ik met een goed gevoel op terugkijk. (Startlocatie Wognum en Nibbixwoud, Noorderkoggenland, later Gemeente Medemblik en Opmeer geworden).

Nu na 4000 bevallingen sta ik nog steeds elke dag op met de wetenschap dat dit vak het mooiste is wat er bestaat!

Over Joke Oostindier

Ik ben Joke Oostindier, praktijkassistente in de verloskundige praktijk van Margriet Castania. Ik ben hier al werkzaam vanaf het prille begin.

Ik ben geboren in 1960 in Hoogwoud en vanaf 1982 werkzaam als verpleegkundige, gespecialiseerd in de verloskunde.

Tijdens het telefonische spreekuur ben ik uw eerste contactpersoon voor inschrijvingen, afspraken en algemene vragen. Tijdens de spreekuren kunt u mij ook tegenkomen bij het verrichten van enkele verpleegkundige handelingen en voor het maken van nieuwe afspraken. En verder heb ik altijd een luisterend oor.

Samenwerkingspartners

Echopraktijk ZUXX

Wij werken samen met echopraktijk Zuxx in Hoorn. Deze dames verzorgen de echo's tijdens de zwangerschap.

Zowiezo Kraamzorg

Zowiezo Kraamzorg

Wij werken nauw samen met kraamzorg Zowiezo voor de eerste periode na de bevalling.